A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/cpanel/php/sessions/ea-php72/geologcisessionf671d7b6019aaf57dcf9db504caa2bd9): failed to open stream: Disk quota exceeded

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 154

Backtrace:

File: /home/geologhu/public_html/index.php
Line: 340
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php72)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 141

Backtrace:

File: /home/geologhu/public_html/index.php
Line: 340
Function: require_once

Geo-Log

Kútjavítás szilikonbetétes acél mandzsettával

A mandzsettás kútjavítás egy hengerített acéllemez segítségével a lyuk falához szorított szilikon hengerrel történik. A javítható belső csőátmérők 150–800 mm közöttiek lehetnek, a mandzsetták magassága 400–500 mm. A beszerelés felfújható beépítő pakkerrel történik, amit a szokásos acélpáncél kábel segítségével építünk be a javítandó helyre.

A módszer sikeresen alkalmazható a kút béléscsövén (acél vagy PVC) keletkezett apró sérülések (lyuk, csőkötéshiba) javításához. Egy kútban több hiba is javítható alulról felfelé, a pakkerek közvetlenül egymás mellé is beépíthetőek, ha a hiba hosszabb 10-30 cm-nél.

A javítást meg kell előzze egy kútszerkezet-ellenőrzés, folytonossági hiba észlelése esetén egy videokamerás vizsgálat is, a hiba pontos behatárolásához.

A javítási művelet gyors, mindössze 1-3 órát vesz igénybe a hibahely mélységétől függően. A javítás pontos kamerás mélységbehatárolással indul, majd a hibás szakasz befedése után ellenőrző kamerázás vizsgálattal zárul, a javítás sikerességének ellenőrzése céljából.

A javítás gyakorlati ellenőrzése a kút üzemeltetése során történik: megszűnik a homokolás, megváltozik (javul) a vízminőség, megváltozik a termelvény hőmérséklete, kissé csökken a hozam, illetve nő az üzemi vízszint (megszűnik a fals vízbeáramlás)!

Nagyon elöregedett csövezetnél, túl sok tényleges csőfolytonossági hiánynál ez a módszer nem ajánlott. Ilyenkor a betétcsövezés/szűrőzés az egyedüli javítási módszer, abban az esetben, ha az átmérőviszonyok ezt megengedik.